TRINITY: 30 years Eleni Marneri – 3 exhibitions – 68 Designers
3.11.2017 – 15.4.2018 TRINITY: 30 years Eleni Marneri – 3 exhibitions – 68 Designers

TRINITY: 30 years Eleni Marneri – 3 exhibitions – 68 Designers

3.11.2017 – 15.4.2018

 

Συμπληρώνοντας τριάντα χρόνια λειτουργίας, η Ελένη Μαρνέρη συγκεντρώνει όλη αυτή την πολύτιμη εμπειρία και επανασυστήνει σε όλους εμάς τον λαμπερό κόσμο του κοσμήματος στον νέο της χώρο κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Με τις τρεις εκθέσεις In the Gems WorldΜetallogues και Contemporary Stories που έχουν προγραμματιστεί για το Νοέμβριο, Δεκέμβριο 2017 και Φεβρουάριο 2018, υπό το γενικό τίτλο TRINITY επιχειρεί να φωτίσει διαφορετικές πτυχές της δημιουργικής πορείας που οδηγούν στην υλοποίηση ενός κοσμήματος. Σπονδυλική στήλη του επερχόμενου εγχειρήματος το Ιερό 3. Σύμβολο ισορροπίας και ορόσημο της απαρχής της ζωής, ο αριθμός 3 εκφράζεται μέσα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, συνδέεται με την τέχνη, την έμπνευση και την ενέργεια και κατέχει κυρίαρχη θέση στο σύμπαν της Αριθμολογίας. Επίσης σηματοδοτεί τις 3 δεκαετίες που λειτουργεί η Eleni Marneri Galerie.

Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών θα οργανωθούν παράλληλες δράσεις, εργαστήρια, performances, διαλέξεις από ιστορικούς τέχνης, γεμολόγους καθώς και ομιλίες από τους ίδιους τους καλλιτέχνες που θα έχουν την ευκαιρία να μας ξεναγήσουν στα δικά τους προσωπικά μονοπάτια.

 

 

Πρώτος σταθμός του τρίπτυχου TRINITY το Νοέμβριο του 2017 η έκθεση In the Gems’ World, όπου οι δημιουργοί επικεντρώνονται στο μαγικό κόσμο των πετρών και μας προσκαλούν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που υπόσχεται να φέρει στην επιφάνεια τα μυστικά του αθέατου ορυκτού κόσμου. Αφουγκράζονται τη δύναμη και τις ιδιότητες, την ομορφιά, την αξία και την αντοχή καθώς και τη σημασία που κάθε πέτρα προσδίδει όταν επιλεγεί για να συγκατοικήσει με τα υπόλοιπα υλικά που συνθέτουν ένα κόσμημα.

Εγκαίνια In the Gems World : Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:00

Διάρκεια έκθεσης 3.11.17 – 30.11.17

Συμμετέχοντες: Μαρία Αποστολοπούλου, Έλενα Βότση, Αφροδίτη Γούλα, Marianne Cornelius, Sarah Cossham, Τάνια Δρακίδου, Έλενα Κουγιανού, KK Jewelry Lab by Κaterina Kouloubourou, Μαριαλένα Λεονταράκη, Μαίρη Μαργώνη, Μαρία Μάστορη, Ντόλυ Μπουκογιάννη, Έλσα Σαραντίδου, Μαρία Ψαριανού, Φωτεινή Ψαρούλη, Κατερίνα Ψωμά.

 

 

Δεύτερη στάση του τρίπτυχου ΤRINITY το Δεκέμβριο του 2017 η έκθεση υπό τον τίτλο Μetallogues. Εδώ οι δημιουργοί γίνονται κρίκοι της μακράς ιστορίας της μεταλλοτεχνίας στην πορεία της ανθρώπινης ύπαρξης και συνδιαλέγονται με τον ανθεκτικό κόσμο των μετάλλων. Ασκούν την προσωπική τους δύναμη και γοητεία για να διαμορφώσουν και τελικά να μεταμορφώσουν το μέταλλο σε ένα πολύτιμο αντικείμενο που πλαισιώνει, κοσμεί, προστατεύει το ανθρώπινο σώμα.

Εγκαίνια Metallogues: Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 19:00

Διάρκεια έκθεσης 1.12.17 – 31.1.18

Συμμετέχοντες: Μαρία Αποστολοπούλου, Βασίλης Βασιλείου, COCHINE CORNELIUS/Petra Hauser & Marianne Cornelius , Στέλλα Δεληγιάννη, D-olium jewels, Laura Forte, Σοφία Ζαράρη, Άρτεμις Ζαφρανά, Θωμάς Θωμίδης, Ηuffy, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Νίκος Καρακώστας, Ραλλού Κάτσαρη, Πηνελόπη Καλλιρώση, Απόστολος Κλειτσιώτης, Βάλλυ Κοντίδη, Σίσσυ Κούκερη, KK Jewelry Lab by Κaterina Kouloubourou, Labros & Semeli, Μαριαλένα Λεονταράκη, Μαρία Μάστορη, Σαρίνα Μπέζα, Mαργαρίτα Μυρογιάννη, Πότνια, Γιασεμή Ράπτη, Έλσα Σαραντίδου, Γιάννης Σεργάκης, Αλίκη Στρουμπούλη, Αλέξης Τέτσης, Φωτεινή Ψαρούλη.

 

 

Τρίτος και τελευταίος σταθμός του τρίπτυχου ΤRINITY η έκθεση Contemporary Stories. Με αφετηρία την εννοιολογική δομή που κατέχει ένα σύγχρονο εικαστικό κόσμημα καθώς και τα υλικά με τα οποία πειραματίζονται τη δεδομένη στιγμή της διαδρομής τους, οι καλλιτέχνες θα αφηγηθούν στο κοινό προσωπικές ιστορίες γεννημένες μέσα στο studio από τα ίδια τους τα χέρια.

Εγκαίνια Contemporary Stories:Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 19:00

Διάρκεια έκθεσης 2.2.18 – 28.2.18

Συμμετέχοντες: Κατερίνα Αναστασίου, Κατερίνα Ανέστη, Kώστας Αργυρίου , Mari Aoyama, Άκης Γκούμας, Mei-Fang Chiang, Marianne Cornelius, Cream, Zita Hsu, Άρτεμις Ζαφρανά, Έλενα Καπομπασοπούλου, Χριστίνα Kελλίδη, Ελένη Κυρμιζάκη, Karin Kortenhorst, Σίσσυ Κούκερη, Mia Kwon, Heng Lee, Ιόλη Λειβαδά, Μαριαλένα Λεονταράκη, Jeremy Μay, Μαργαρίτα Μαλλίρη, Μαρία Μάστορη, Λίνα Μο, Έλσα Σαραντίδου, Ελευθερία Σταμάτη, Ζέτα Τσέρμου, Μαρία Τσιμπισκάκη, Demitra Thomloudis, Deborah Tseng, Anna Vlahos, Cai Xuan Wu, Yung-Huei, Wen-Miao Yeh.

Με την Υποστήριξη:

View Also
Shopping Cart
Scroll to Top