Logo smn Firenze - Santa Maria Novella

Η Eleni Marneri Gallery σας προσκαλεί στον ευωδιαστό κήπο της Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella στο κέντρο της Αθήνας.

SITO NEGOZIOMUSEO0002 - Santa Maria Novella

Ανακαλύψτε τα προιόντα Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella στην Eleni Marneri Gallery, Πιττακού 8, Αθήνα.

Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε τηλεφωνικά τα αγαπημένα σας προιόντα ή να κλείσετε ένα ραντεβού για μια προσωπική εμπειρία στον αρωματικό κόσμο της Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella.

Ανακαλύψτε όλη τη σειρά προιόντων εδώ:

Αρώματα που συνδυάζουν δροσερές, πικάντικες, ξυλώδεις και γλυκές νότες λουλουδιών, αναδύουν αίσθηση φρεσκάδας, καθαριότητας, ή και πούδρας, όπως το περίφημο Melograno (ρόδι). Κρέμες, γαλακτώματα, σαπούνια, ποτ-πουρι, πληθώρα αρωματικών προϊόντων αποπνέουν μεθυστικές μυρωδιές που επαναφέρουν μνήμες από το παρελθόν και τα παιδικά χρόνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η σειρά γεύσεων που περιλαμβάνει λικέρ, τσαι, μπισκότα, και σοκολατάκια.

Τα πάντα παρασκευάζονται έως και σήμερα σύμφωνα με τις παλιές, μυστικές συνταγές των μοναχών. Παλαιώνονται, αφήνονται να ωριμάσουν και τελικά συσκευάζονται το καθένα με το χέρι. Όλες οι πρώτες ύλες καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία φυτών που καλλιεργούνται μέχρι και σήμερα σε ιδιόκτητους, βιολογικούς κήπους, έκτασης 15.000 m² της Villa Medicea della Petraia στο Castello της Τοσκάνης.

Σήμερα, έχει συγκροτηθεί ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων ανα τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Αμερική), μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να γνωρίσει τον περίφημο αυτόν οίκο. Μάλιστα, πολλοί διάσημοι λάτρεις κρατούν ως μυστικό την αγαπημένη τους κολώνια της Santa Maria Novella. Στην Αθήνα, ένα από αυτά τα σημεία είναι και η Eleni Marneri Gallery που μετρά πλέον δώδεκα χρόνια σταθερής συνεργασίας.

Στο κέντρο της Φλωρεντίας βρίσκεται η Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella, ένα ξεχωριστό μουσείο – κατάστημα με αρώματα και προϊόντα για το πρόσωπο, το σμα και τον χώρο. H ιστορία του οίκου είναι άμεσα συνδεδεμένη με Δομινικανούς μοναχούς που εγκαθίστανται στη Φλωρεντία το 1220. Ήδη από τότε, αρχίζουν να καλλιεργούν στην καρδιά της βορειοανατολικής Τοσκάνης φαρμακευτικά βότανα με τα οποία παρασκευάζουν κρέμες, αλοιφές και φάρμακα που βοηθούν στην περίθαλψη ασθενών στην κλινική που διατηρούν. Το 1381 φτιάχνουν το φημισμένο, σήμερα, ροδόνερο που λειτούργησε ως απολυμαντικό υγρό κατά της επιδημίας της πανώλης που είχε τότε ξεσπάσει. . Ενώ, το 1533 δημιουργούν ένα άρωμα αποκλειστικά για την Αικατερίνη των Μεδίκων ενόψει του γάμου της με τον πρίγκιπα Ερρίκο τον β΄, γιό του του βασιλιά της Γαλλίας, Φραγκίσκου του Α’. Η Aqua della regina (Το νερό της βασίλισσας) ενθουσιάζει την μελλοντική βασίλισσα και η φήμη των Δομινικανών μοναχών της Santa Maria Novella επεκτείνεται γρήγορα και στη Γαλλία. [Water of the Queen] Το 1612 ανοίγουν το δικό τους φαρμακείο δίπλα ακριβώς στην εκκλησία της Santa Maria Novella, στην οδό Via della Scala 16 της Φλωρεντίας.
Το ιστορικό κατάστημα – μουσείο έχει αναπαλαιωθεί πλήρως προκειμένου να φέρει στο σήμερα την ατμόσφαιρα του πιο παλιού φαρμακείου της Ευρώπης. Οι παλιές μέθοδοι ενώνονται με τις σύγχρονες, καινοτόμες τεχνολογίες, διατηρώντας αναλλοίωτο και ευωδιαστό τον θρύλο ενός οίκου με ιστορία τετρακοσίων χρόνων.
Καλάθι αγορών
Scroll to Top