LembessiART 2012 για μικρους και μεγαλους| 6-7 Οκτωβρη 2012 στην Ακροπολη
6-7.10.2012

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 3 χρόνια με αποκλειστικά δική τους πρωτοβουλία οι ιδιοκτήτες των πολιτιστικών χώρων el.marneri galerie και ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ art gallery διοργανώνουν αυτό το διήμερο με σκοπό να “σκορπίσουν” την τέχνη και τον πολιτισμό υπό τη σκέπη της Ακρόπολης, ελπίζοντας να προωθήσουν έτσι στους επισκέπτες την δύναμη της δημιουργικότητας, ομαδικότητας, ευγενούς άμιλλας, οικολογίας, αλληλεγγύης και σύμπνοιας, ως μοναδικά εργαλεία για την εξέλιξη όλων μας, της πόλης μας και όσων προσδοκούμε. Για αυτό το σκοπό όλες οι δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα φέτος, ειδικά όσες αναφέρονται στα παιδιά, είναι στοχευμένες προς αυτή την κατεύθυνση.
Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι φυσικά οι συνεργάτες, καλλιτέχνες, εθελοντές και φίλοι της τέχνης, οι χορηγοί της διοργάνωσης, όπως επίσης και ιδιοκτήτες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της γειτονιάς του Μακρυγιάννη.

Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτώβρη 2012 σας προσκαλούν να απολαύσετε από τις 11:00 έως και τις 21:30 πολιτιστικές εκδηλώσεις για ενήλικες και παιδιά.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο πρωί

11:00 | «Τυπώνουμε και αποτυπώνουμε ιδέες συναισθήματα και αναμνήσεις σε διαφορετικά χαρτιά δημιουργώντας τα δικά μας μικρά “έργα τέχνης”».  Με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς ένα ταξίδι στα βιβλία και την τέχνη ξεκινά με την υπογραφή του Έλα να Παίξουμε και της εικαστικού του Ραλλού Κάτσαρη (για παιδιά 4- 10 ετών)

12:00 | Εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης με ανακυκλώσιμα υλικά από την 3η  Αγέλη Ναυτοπροσκόπων Ν. Φαλήρου, για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών.

12:30 | «Τι κρύβεται κάτω από την οδό Λεμπέση;» Ελεύθερη ζωγραφική δράση για παιδιά 7-10 ετών με επιμέλεια της ζωγράφου Αιμιλίας Τσεκούρα.

13:00 | Απόσπασμα χορογραφίας του παιδικού έργου της Χαράς Γιαννακοπούλου «Το τσίρκο που κοιμήθηκε», από την Αντιγόνη Γύρα στα πλαίσια της νέας δράσης του ΚινητήραΣ Studio για τα Δημοτικά Σχολεία ΕΚ ΠΛΗΞΗ (www.ekplixi.com)

 

Σάββατο απόγευμα

17:00 | Αγώνας επίδειξης debateαπό το Ρητορικό Όμιλο ΟΠΑ με θέμα «Αν τα έργα τέχνης που προσβάλουν τη θρησκεία μπορούν να λογοκριθούν».

18:00 | «Χαράσσοντας το ξύλο» Επίδειξη της χαρακτικής τέχνης με τη μέθοδο της υψιτυπίας από τους χαράκτες Γιάννη Καρδιακό και Γιάννη Κολιό. Οι επισκέπτες θα τυπώσουν και θα χαράξουν τα δικά τους χαρακτικά σε ξύλο και λινόλεουμ.

19:00 | Street Latin Dance show, με το Δημήτρη Αναγνώστου & την ομάδα του με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.

20:00 | «Ιστορίες για παράξενα ζευγάρια» Οι ιστορίες αυτές βρίσκονται γραμμένες σε βιβλία. Η παραμυθού Εύη Γεροκώστα τις μοιράζεται με το κοινό όπως τα παλιά παραμύθια. Με το στόμα και με την καρδιά. Γιατί έτσι γράφτηκαν… Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες.

21:00 | Μουσική jazzγια εξασκημένα ώτα από τους M.O.T.He(musicoftheheart) jazztrio, Βαγγέλης Τσινας (drums), Ηλίας Πανταζής (bass), Μανόλης Παπαδάκης (piano).

 

Κυριακή πρωί

11:00 | Ομαδική ζωγραφική για παιδιά 7-9 ετών με θέμα «Αθήνα, η πόλη μου»  με την επιμέλεια της ζωγράφου Άννα Τσαλάγκα.

12:00 | «Κυνήγι θησαυρού», μεγάλο παιχνίδι από την 3η  Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Ν. Φαλήρου με πολλές εκπλήξεις και δώρα, για παιδιά από 11-15 ετών. Τα παιδιά καλούνται να δουλέψουν ομαδικά σε συναγωνισμό με άλλες ομάδες και να  βάλουν το μυαλό τους σε εγρήγορση ώστε να ανταπεξέλθουν στις «τρελές» απαιτήσεις του παιχνιδιού.

12:00 | «ΟΡΙ-ΖΩΝΤΑΣ» Παράσταση κουκλοθέατρου από την κουκλοπαίχτρια Νεφέλη Μπονάνου για παιδιά από ηλικίες 4 ετών και άνω

12:45 | «Φτιάχνω τη δική μου κούκλα» Εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωση κούκλας. Φτιάχνουμε κούκλες από κόλλα και χαρτί, τις ζωντανεύουμε δίνοντας φωνή και κίνηση,

εμψύχωση: Νεφέλη Μπονάνου , Σωκράτης Παππάς, για παιδιά 6 ετών και άνω.

13:00 | «Αφισ-Όραμα» Κατασκευή αφίσας με την τεχνική του κολλάζ από την 3η  Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Ν. Φαλήρου για παιδιά ηλικίας 11-15 ετών.

(από τις 12:00 έως και 13:00 υπάρχουν παράλληλες δράσεις για να απασχοληθούν δημιουργικά οι μικροί μας φίλοι από την προσχολική ηλικία μέχρι και την ηλικία των 15 ετών)

 

Κυριακή απόγευμα

17:00 | Τα μυστικά της τέχνης του Origami(χαρτοδιπλωτική), από την εικαστικό Μαρία Δουκάκη.

17:45 | Αγώνας επίδειξης debateαπό το Ρητορικό Όμιλο ΟΠΑ με ένα θέμα έκπληξη πάνω στην τέχνη.

18:30 | «Το Βαλς των Ονείρων» Παράσταση κουκλοθέατρου από τον κουκλοπαίχτη Σωκράτη Παππά. Για παιδιά άνω των 15 ετών και ενήλικες.

19:00 |  «Χορεύουμε Hip-Hop» Η ομάδα του DanceStageμε τους Δήμητρα Αγραφιώτη, Μίνα Ρίννη, Τάσο Ρίννη και Σίμο Σταματούκο χορεύει στο δρόμο. (Το dancestageβρίσκεται στη Χαλκίδα και έρχεται αποκλειστικά για το lembessiart2012)

19:15 | Εικαστική  performance (χοροθέατρο) με τίτλο “το κουτί της Πανδώρας” από την ομάδα της Μαριλού Θεοδωρίδου, “Inthebox”. Συμμετέχουν μαζί της οι, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Φωτεινή Βάη, Κωνσταντίνα Λάμπη, Δανάη Μορφονιού, Ξένια Νικολάου, Ελένη Τουρβά, Χριστιάνα Τσούση. Μουσική: fear & the loathings.

19:45 | Party κλεισίματοςμεRock n’ Roll (stroll, hully gully, twist, hand jive) απότηνομάδαχορούRollin Foxes.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο καλλιτέχνης Χρήστος Αλαβέρας, θα βρεθεί κοντά μας από τη Θεσσαλονίκη για μία μοναδική performance ζωγραφικής με τίτλο “Εικαστικά ρεπορτάζ στη Λεμπέση”, καταγράφοντας τα δρώμενα και γεγονότα που θα συμβαίνουν. Το πότε θα γίνει, παραμένει άγνωστο και για εμάς και για τους διοργανωτές αφού ο καλλιτέχνης θέλει να διατηρήσει το στοιχείο της έκπληξης του κοινού.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχει στη Λεμπέση υπαίθρια έκθεση γλυπτικής και εγκαταστάσεων. Συμμετέχουν οι: Αδριανός Αγγελόπουλος, Γιάννης Αϊτινίδης, Gagik Altunyan, Μανώλης Αναστασάκος, Κώστας Βαρώτσος, Βασίλης Καρακατσάνης, Αριστομένης Κατσούλας, Χριστίνα Κελλίδη, Χάρης Κοντοσφύρης, Francesco Moretti, Στέλλα Μπολωνάκη, Γιώργος Τσακίρης, Νότα Τσίτουρα και Καίτη Χαλιορή.

 

Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης θα “τρέχει” το project “Περπατώντας μέσα στην πόλη” από την εικαστικό Ντένια Τσεκούρα, όπου οι περαστικοί θα κληθούν να σχεδιάσουν πάνω σε ένα χάρτη του κέντρου την αγαπημένη τους διαδρομή, ή μία διαδρομή που κάνουν στην καθημερινότητα τους.

Αυτό έχει ως σκοπό τη δημιουργία μιας ομαδικής εικαστικής σύνθεσης, η οποία θα αναδυθεί από τις διασταυρώσεις, τις συγκλίσεις και αποκλίσεις καθώς και τις παράλληλες πορείες, διαδρομές που θα έχει την δυνατότητα ο κάθε επισκέπτης να σχεδιάσει πάνω σε έναν χάρτη της πόλης.

Τα αποτελέσματα του project θα παρουσιαστούν στο τέλος του διημέρου στο κοινό σε μία ζωντανή performance ανθρώπων που θα ”φορέσουν” αυτές τις εικαστικές διαδρομές και θα περπατήσουν μέσα στην πόλη.

 

Ενεργή συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση θα έχει το 70ο Δημοτικό Σχολείο και το 27ο Νηπιαγωγείο της περιοχής όπου θα εκτεθούν στο δρόμο οι δημιουργίες των μαθητών με θέμα:

«Βλέπω την πόλη με τα δικά μου μάτια» , το «Αλφάβητο» και  «Η γειτονιά μου».

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα προσφέρονται κεράσματα στους περαστικούς όπως παγωτό από την καλύτερη gelateriaτης Αθήνας, “GelatoΠόλις”,  για μικρούς και μεγάλους. Ακόμα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων “WinePoint” και “Λιοντί coffe & wine” θα προσφέρουν κρασί. Το “Λιοντί coffe& wine” θα προσφέρει Λεοντίτη, οίνο δικής του παραγωγής και το “WinePoint” κρασί του κτήματος Gentilini. Τέλος το “funbike” θα κληρώσει δωρεάν βόλτες με τα  τετράτροχα  ποδήλατα δύο και τεσσάρων θέσεων. Οι παραπάνω στεγάζονται στην περιοχή της Μακρυγιάννη και στηρίζουν με την προσφορά τους το θεσμό του lembessiart.

View Also
Shopping Cart
Scroll to Top