10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ | 10 YEARS TOGETHER | 2011-2021 10Υear Celebration for the Love of Creation | Sat. 27.11.21 12:00-18:00

 

 

invitation 01 1 - 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ | 10 YEARS TOGETHER | 2011-2021 10Υear Celebration for the Love of Creation | Sat. 27.11.21 12:00-18:00

 

 

Με γνώμονα την αγάπη για την τέχνη και τους ανθρώπους της, η Eleni Marneri Galerie γιορτάζει φέτος δέκα χρόνια παρουσίας στη γειτονιά της Ακρόπολης με μία επετειακή έκθεση. Τέσσερα χρόνια πριν, η τριλογία των εκθέσεων Trinity (In the Gems World, Μetallogues και Contemporary Stories) σηματοδότησε τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της γκαλερί. Μια πορεία που πήρε σχήμα μέσα από δυνατές συγκινήσεις, δημιουργικές συνεργασίες, πρωτοποριακές δουλειές καλλιτεχνών, απρόσμενες, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακές εκθέσεις και παρουσιάσεις και φυσικά μέσα από ιδιαίτερες προσωπικές στιγμές που μοιραζόμαστε με το κοινό.

Με αφορμή αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, η Μαρία Όλγα Βλάχου, art director, digital artist, designer και ιδρύτρια της Postfolk, αναλαμβάνει την εικαστική επιμέλεια και δημιουργεί δύο πρωτότυπα ψηφιακά έργα για τις εξωτερικές βιτρίνες. Πρόκειται για pop, αισιόδοξα, ψηφιακά κεντήματα, που αντικατοπτρίζουν «το μέλλον ενός πολύ δικού μας παρελθόντος», όπως σημειώνει η ίδια. Τολμηρά χρώματα, δυναμικά παραδοσιακά μοτίβα και κρυφοί συμβολισμοί ενώνουν αισθητικά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον εκφράζοντας ενθαρρυντικά μηνύματα (Next Level, You Always Win), σε μια περίοδο που η ψυχική ανασυγκρότηση και η ευθυμία είναι αξίες απαραίτητες.

Αφουγκραζόμενη τα σημεία των καιρών, η σχεδιάστρια Σοφία Ζαράρη παρουσιάζει τη σειρά κοσμημάτων Anatasis (Uplifting). Με έντονα το σχήμα του κύκλου και το σύμβολο του φτερού, τα κοσμήματα της συλλογής ενδυναμώνουν το πνεύμα και ανυψώνουν την ψυχή. Η Έλσα Σαραντίδου, συστήνοντας δύο νέες συλλογές με πολύτιμους λίθους σε χρυσό και ασήμι, αναζητά μέσα σε ένα κρυφό κήπο (Secret Garden) ένα καταφύγιο στον ουρανό (Sheltering Sky). Μέσα από αυτόν τον κήπο και τον ουρανό, σε διάφορα σημεία της γκαλερί ανοίγουν τα φτερά τους πράσινοι παπαγάλοι και γαλανόλευκα περιστέρια, φιλοτεχνημένα από τους Aluminati. Τα τελευταία, σύμβολο επικοινωνίας, αλλαγής και νέων ξεκινημάτων, μαζί με τα πρώτα, σύμβολα φωτός, χάρη στα έντονα χρώματα των φτερών τους, θα μας συντροφεύσουν ως τη νέα χρονιά για μία ακόμα καινούρια αρχή.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από έργα που σχεδίασαν ειδικά για την επετειακή έκθεση οι Mari Aoyama και Verba by Anna Fanigina, καθώς και με την νέα συλλογή κοσμημάτων της Joanna Peters.

Εγκαίνια: Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, 12:00-18:00

#10yearselenimarnerigallery

View Also
Shopping Cart
Scroll to Top