ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΡΑΛΗ: “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ”
14.11.2013 – 30.11.2013

“Ο δρόμος του Εμπορίου” είναι ο τίτλος της τελευταίας δουλειάς που παρουσιάζει η Χριστίνα Μόραλη στην γκαλερί Ελένη Μαρνέρη. Ο χώρος της γκαλερί βρίσκεται κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης με εμφανή αρχαία ευρήματα κάτω από το γυάλινο πάτωμά της. Υπάρχει πληροφορία ότι πιθανόν στην αρχαία Αθήνα από την περιοχή πέρναγε ο “δρόμος του εμπορίου” και κατευθύνονταν στον Πειραιά.

Η Χ.Μόραλη θέλησε να αποτυπώσει αυτήν την ιδέα στα κεραμικά της έργα, δημιουργώντας φόρμες γνώριμες που σχετίζονται με το εμπόριο. Σακιά, κούτες, κουτιά όλων των ειδών και μεγεθών κ.α.

Μέρος της δουλειάς που θα εκθέσει σχετίζεται με το design. Από το 1993 ήταν η πρώτη στον Ελληνικό χώρο του design που δημιούργησε ολόκληρη σειρά κεραμικών έργων σχετικά με γνώριμα Ελληνικά βιομηχανικά προϊόντα δίνοντάς τους χρήση.

Τα μπισκότα “Παπαδοπούλου” που ήταν τα πρώτα που την ενέπνευσαν με το γνωστό “petitbeurre”, ξαναγίνονται έμπνευση στον “δρόμο του εμπορίου”, δημιουργώντας από πορσελάνη περιορισμένο αριθμό έργων.

Παλιές αφίσες και συσκευασίες της εταιρείας από το 1930 και μετά ,έγιναν έμπνευση για να κατασκευάσει την νέα σειρά για την έκθεση αυτή.

Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19:00

Διάρκεια έκθεσης: 14.11.13 – 30.11.13

*Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που έχουν σχέση με την κεραμική και αρχαία Αθήνα.

ΧΟΡΗΓΟΣ: ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: culturenow.gr

 

View Also
Shopping Cart
Scroll to Top