“ΝΥΧΤΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ” ΜΙΑ PERFORMANCE – ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΙΧΑΛΗ ΚΛΑΠΑΚΗ
28.2.2015 – 29.3.2015

“Πιρουνιές Ζωής & Νύχτες Νόστιμες”

Η έκθεση του ζωγραφου Δημήτρη Κοροβέση “Πιρουνιές Ζωής” παρουσιάζεται παράλληλα με την περφόρμανς “Νύχτες Νόστιμες” που έχει συνθέσει ο ίδιος.

“Πιρουνιες Ζωής”
“Αρχισαμε να γνωριζουμε τον κόσμο τρώγοντας τον.
Οτι μπορουσαμε να αντιληφθούμε από αυτόν,
ηταν συγκεχυμενες εικονες και γεύσεις.
Καπως ετσι αρχισε να παιρνει γευση και η ζωή.”
Δημήτρης Κοροβέσης

Οι “Νύχτες Νόστιμες” είναι μια performance – εκτέλεση συνταγής που προσφέρεται στους καλεσμένους σαν υλικό σκέψης. Ζώντας στις μεγαλουπόλεις με τις οθόνες να αντικαθιστούν την ανθρώπινη επαφή το φαγητό ως αφορμή συνεύρεσης υποβαθμίστηκε σε εκπομπή. Σπάνια πια τρώνε οι οικογένειες μαζί και τα φιλικά καλέσματα έχουν γίνει κοινωνικές υποχρεώσεις και δημόσιες σχέσεις. Το κοινό τραπέζι, που αποτελούσε τελετουργία επικοινωνίας, αποσύρεται αφήνοντάς μας μόνους όσο ποτέ.

Εμείς θα τολμήσουμε να σας καλέσουμε σε ένα κοινό τραπέζι. Η συνταγή μας είναι απλή: στο χώρο της Γκαλερί Ελενη Μαρνερη πλάι από το Μουσείο Ακρόπολης, δυο φίλοι, ο εικαστικός Δημήτρης Κοροβέσης και ο μουσικός Μιχάλης Κλαπάκης εκτελούν μια σ α λ ά τ α μουσικής, εξομολογήσεων, φρούτων, εικόνων, χιούμορ και παραπλανήσεων που θα την μοιραστούν με τους καλεσμένους τους, μαζί με λευκό κρασί και συνοδευτικά εδέσματα.

Η μουσική είναι πρωτότυπη έκφραση του Μ. Κλαπάκη δημιουργημένη αποκλειστικά από κουζινικά σκεύη. Τα κείμενα γράφτηκαν από τον Δ. Κοροβέση και το σκηνικό (έργο του ιδίου) θα πλαισιώνεται από τα έργα του, που άλλωστε αποτέλεσαν και την αφορμή της παράστασης.

Πίσω από τη σκηνή υπάρχει καλή διάθεση και η σκηνοθέτης Ελένη Γεωργοπούλου μαζί με τον δραματολόγο Νίκο Φλέσσα ανατρέπουν με τις ευρηματικές τους παρεμβάσεις, τις αποστάσεις που δημιουργεί αυτή η σκηνή, σκηνοθετώντας μια δράση σαν εξομολόγηση του ασήμαντου αλλά ουσιώδους, ή όπως το λέει η Ελένη «Σε όλες τις Κουζίνες υπάρχουν κρυμμένες και εντελώς μοναδικές πραγματικότητες που ασφυκτιούν καθώς μένουν στην αφάνεια νικημένες από τη μία και δήθεν μοναδική ανυπέρβλητη πραγματικότητα της καθημερινότητας».

Παίζουν – συνθέτουν:

Μιχάλης Κλαπάκης

Δημήτρης Κοροβέσης

Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου

Κείμενα: Δημήτρης Κοροβέσης

Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Φλέσσας – Ελένη Γεωργοπούλου

Φωτογραφίες: Κώστας Κουτάγιαρ

Για 10 μόνο παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8:30μ.μ.

28 Φεβρουαρίου – 29 Μαρτίου 2015 (στο τέλος της παράστασης θα προσφέρονται κρασί και συνοδευτικά εδέσματα)

Τιμή εισιτηρίου : 10 ευρώ

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στα τηλ. 210 8619488, 2108668195

Τη φρουτοσαλάτα προσφέρει το εστιατόριο :

“Nice n Easy”  (Αθήνα, Σκουφά 60 και Ομήρου, Κηφισιά, Παπαδιαμάντη 7, Μύκονος, Μικρή Βενετία) και είναι δημιουργία του Chef Χρήστου Αθανασιάδη

Χορηγοί παράστασης:Αφοί Βασιλόπουλοι delicatessen ,”The Frozen Banker”

Εκλεκτοί Όίνοι “ΣΚΟΥΡΑΣ”.

Το πρόγραμμα της παράστασης είναι χορηγία των εκδόσεων Gutenberg.

 

View Also
Shopping Cart
Scroll to Top