Κατερίνα Αναστασίου

Κοσμήματα αφηρημένης τέχνης σε μορφή μωσαϊκού

 

Η Κατερίνα Αναστασίου ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Το 2000 μετακόμισε στην Ιταλία για να σπουδάσει την τέχνη του ψηφιδωτού στο Scuola Mosaicisti del Friuli, το μοναδικό διάσημο σχολείο παγκοσμίως που διδάσκει αυτή την παραδοσιακή τέχνη.
Το 2004 επέστρεψε στην Αθήνα και έστησε το καλλιτεχνικό της εργαστήριο, ενώ παράλληλα άρχισε να σπουδάζει ζωγραφική με τον παραδοσιακό βυζαντινό τρόπο, ελεύθερο σχέδιο και αργυροχρυσοχοΐα.
Από τότε συνέχισε να πειραματίζεται με τη γλώσσα, τη μορφή, τη θεματολογία και τα υλικά καθώς και με την κλίμακα και τη λειτουργικότητα των ψηφιδωτών.
Έχει ολοκληρώσει πληθώρα έργων στο ψηφιδωτό, μερικά από τα οποία ήταν site-specific.
Έχει παρουσιάσει αρκετές συλλογές κοσμημάτων και μικρών γλυπτών (μικτή τεχνική, ενσωματωμένο ψηφιδωτό) σε γκαλερί τέχνης, καταστήματα σχεδιασμού και μουσείων καθώς και ιδιωτικές αναθέσεις.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί ποικίλλουν ανάλογα με τη μορφή που προσπαθεί να επιτύχει από φυσικές πέτρες όπως μάρμαρο, πηλό, βότσαλα ή βενετσιάνικα γυάλινα πλακάκια (smalti).
Όλα τα υλικά «κόβονται» με το χέρι με τις παραδοσιακές τεχνικές (π.χ. με το σφυρί που λέγεται μαρτελίνα και ένα αμόνι, ακολουθώντας τις τεχνικές της ενσάρκωσης).

Δείτε τα κοσμήματα | Πίσω στους Σχεδιαστές

Καλάθι αγορών
Scroll to Top